James Wade is bezig aan een zeer succesvol seizoen. ‘The Machine’ won zondagavond zijn vierde PDC-titel van het jaar door Jose de Sousa te verslaan in de finale van het achttiende Players Championship-toernooi.

De linkshandige darter brak de Portugees met een 18-darter en kwam daarna met een 14-darter op 6-4. Via dubbel 16 kwam De Sousa terug tot 6-5, echter zette Wade het verschil meteen weer op twee legs met een 66 finish. De meervoudig major-winnaar ronde het daarna keurig af met een 14-darter voor de wedstrijd.

”Nadat ik zaterdag verloren had, keek ik naar een foto van mijn zoontje op mijn telefoon. Dat heeft mij geïnspireerd om de titel te winnen”, zei Wade zondagavond tegen de PDC.

”Het was geen geweldige finale. Sterker nog, ik vind dat ik gedurende het toernooi niet eens zo heel goed gespeeld heb. Wellicht dat deze eindzege mij een boost geeft, zodat ik schade kan aanrichten op de World Matchplay”, zo keek de Engelsman alvast vooruit op het aankomende grote televisietoernooi in juli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *